2023-04-13 14:47:21

3 būtiski iemesli izveidot CV tiešsaistē

2016.12.08
Labi izveidots CV ir viens no svarīgākajiem elementiem darba meklējumu procesā. Iepazīstoties ar Tavu CV, darba devējs var īsā laikā iegūt informāciju par Tavu līdzšinējo pieredzi un, iespējams, arī nedaudz iepazīt Tevi kā personību. Ir pagājuši tie laiki, kad CV galvenokārt bija papīra formātā un tos vajadzēja nosūtīt pa pastu, lai pieteiktos uz interesējošo vakanci. Tagad ikvienam ir iespēja izveidot savu CV internetā, kas ir ērti, ātri un vienkārši. Zemāk uzskaitām trīs būtiskākos iemeslus, kādēļ ikvienam ir vērts izveidot savu CV tiešsaistē. 
 
 

Nav jāuztraucas par CV formatēšanu

CV tiešsaistē ir lielisks risinājums, ja Tu neesi pārliecināts par to, kādai ir jābūt pareizai CV struktūrai. Kas jānorāda vispirms - darba pieredze vai izglītība? Un kur ierakstīt apmeklētos kursus? 
Mājaslapās, kuras piedāvā tiešsaistes CV izveidošanu, Tev būs tikai jāaizpilda lauki ar nepieciešamo informāciju (piemēram, kontaktinformācija, darba pieredze, izglītība, u.c.) un Tavs CV būs gatavs dažu minūšu laikā. Turklāt Tev vairs nevajadzēs tērēt laiku CV formatēšanai un domāt par pareizo struktūru, jo visi lauki jau ir sakārtoti nepieciešamajā secībā. 
 
 

Lielāka iespēja saņemt darba piedāvājumu

Izveidojot savu CV kādā no darba un karjeras portāliem, Tu palielini savas iespējas saņemt darba piedāvājumu. Parasti šādos portālos ir pieejams CV datubāzes pakalpojums, ko aktīvi izmanto darba devēji, meklējot potenciālos jaunos darbiniekus. 
Ja vēlies, lai Tevi pamana, atliek vien izveidot savu CV kādā no šiem portāliem un, iespējams, jau pavisam drīz saņemsi darba piedāvājumu no kāda uzņēmuma.
 
 

Var iekļaut vairāk informācijas

Mēdz teikt, ka CV garumam nevajadzētu pārsniegt vienu lappusi, taču šis noteikums ne vienmēr attiecas uz digitālo vidi. Tev nav nepieciešams iekļaut visu svarīgāko informāciju vienā lappusē, jo tiešsaistes CV sniedz Tev iespēju pastāstīt par sevi vairāk. 
Tu vari pievienot vairāk ziņu par darba pieredzi, izglītību, kā arī par savu personību (vaļasprieki, papildu kursi, saite uz Tavu mājaslapu utt.). Tas viss radīs darba devējam pilnīgāku priekšstatu par Tevi. 

 

Izveidot jaunu CV ātri un vienkārši vari šeit!