2023-04-13 14:47:21

Pētījums: jaunie vienā darba vietā nostrādā mazāk par pusotru gadu

2016.06.16

Pētījums: jaunie vienā darba vietā nostrādā mazāk par pusotru gadu Dati, kas iegūti no speciālistu darba portāla cvmarket.lv CV datubāzes, pārliecinoši rāda, ka gados vecāki darbinieki vienā darba vietā strādā ilgāk.

Ja 18–29 gadu vecumā darbinieks vienā uzņēmumā vidēji nostrādā 14,2 mēnešus, tad 30–45 gadus veci darbinieki divreiz ilgāk – vidēji 30 mēnešus, bet darbinieki, kas vecāki par 46 gadiem, darba vietu maina vēl retāk un vienā uzņēmumā strādā vidēji 74 mēnešus.

CV Market Latvijas filiāles vadītāja Renāte Zīverte norāda, ka gados jauni darbinieki cenšas iegūt lielāku pieredzi, ir dinamiskāki, nedaudz nepacietīgāki un darba vietas maina biežāk. Tas ir izaicinājums darba devējam – ir jārēķinās ar gados jaunu darbinieku mainību. Jaunajiem ir svarīga karjeras izaugsmes iespēja uzņēmumā. Zināms, ka jau daudzi CV Market klienti, cenšoties veidot stabilus darba kolektīvus, īpaši piepūlas, lai nodrošinātu interesantu, dinamisku darba vidi, vienlaikus piedāvājot karjeras izaugsmes iespējas.

 Darbinieku vecuma saistība ar vienā darba vietā nostrādāto laiku nav tikai Latvijai raksturīga tendence. Veicot CV datubāzes informācijas analīzi arī citās CV Market filiālēs Baltijā, secinājumi līdzīgi: Lietuvā darbinieki, kas jaunāki par 30 gadiem, vienā darba vietā strādā vidēji 17,1 mēnešus, Igaunijā – 19,4 mēnešus, bet gados vecāki darbinieki – Lietuvā vidēji 80 mēnešus, Igaunijā – 69,4 mēnešus.

 Latvijā izlases veidā tika analizēti aptuveni 9000 CV Market datubāzē reģistrēti CV, tajos norādītais darba ilgums vienā darba vietā.

Skatīt darba piedāvājumus šeit >>