2023-04-13 14:47:21

Par vasaras saulgriežu svinēšanu darba vietā viedokļi dalās

2016.06.16

ligo_svinesana

Speciālistu darba portāla cvmarket.lv veiktajā aptaujā 36% respondentu atbildējuši, ka viņu darbā tiek svinēti vasaras saulgrieži jeb Jāņi ar nelielu pasēdēšanu pēc darba dienas beigām turpat birojā, taču 26% norādīja, ka ne Jāņi, ne arī citi svētki darba vietā netiek atzīmēti vispār, kas var liecināt par iekšējās kultūras neesamību. Kopā aptaujā piedalījās 290 respondenti un 17% atzina, ka Jāņi netiks svinēti kolēģu neatsaucības dēļ, bet 18% respondentu norādīja, ka paredzētas svinības ārpus biroja kopā ar ģimenēm.

Kā uzskata cvmarket.lv pārstāvis Kristaps Kolosovs tad: “ Primāri uzņēmuma kultūru veido organizācijas vadītājs, tāpēc ir labi, ja tiek izrādīta iniciatīva rīkot pat nelielas pasēdēšanas birojā tieši no šīs puses, jo jebkādi iekšējie pasākumi atspoguļojas arī darbinieku motivācijā. Radot patīkamu vidi ar iespēju iepazīt kolēģus arī neformālos pasākumos, piemēram, vasaras saulgriežu svinībās, darbinieki jūtas daudz brīvāki un atvērtāki arī tālākā komunikācijā ar saviem kolēģiem, kad nepieciešams pārspriest darba pienākumus.”

Šāda veida neformālos pasākumus daudzi darbinieki uzskata par pievienoto vērtību un nereti pat ir novērojamas situācijas, kad potenciālajam darbiniekam iekšējā vide ir svarīgāks kritērijs par atalgojumu. Tieši tāpēc korporatīvie pasākumi tiek izmantots teju kā instruments, lai nostiprinātu uzņēmuma kultūru. Tomēr K. Kolosovs piebilst, ka: “Reizēm darba dienās pirms svētkiem ir novērojama produktivitātes mazināšanās, tāpēc vadītājiem jādomā, kā šādas situācijas pārvērst par ieguvumu, piemēram, organizējot neformālas pasēdēšanas vai rīkojot komandas saliedēšanās aktivitātes.”

Šogad astronomiskā vasara sāksies 21. jūnijā plkst. 1:34, kad jau norisināsies dažādi ielīgošanas pasākumi gan galvaspilsētā, gan ārpus tās. Taču kā ierasts, 23. un 24. jūnijā koncerti, radošās darbnīcas un svinības norisināsies pilnā sparā, piedāvājot iespēju piedalīties arī tradicionālās aktivitātēs, piemēram, vainaga pīšanā vai pat siera darināšanā un alus brūvēšanā.

 

darba-vakances