2023-04-13 14:47:21

50% aptaujāto 2017. gadā vēlas atrast jaunu darbu

2017.01.03

jauns_darbs_2017

Puse jeb 50% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju 2017. gadā vēlas mainīt darbu un gūt jaunus izaicinājumus savā karjerā, liecina darba portāla cvmarket.lv veiktā aptauja. Aptaujā „Kādas pārmaiņas Jūs sagaidāt 2017. gadā?” 12% respondentu atbildēja, ka vēlas darba apstākļu uzlabošanos kopumā, tikmēr 10% cer uz iespēju profesionāli pilnveidoties, apmeklējot kursus. 7% aptaujāto šajā gadā sagaida paaugstinājumu pašreizējā vietā un tieši tikpat daudzi vēlas algas pielikumu. 7% aptaujā arī atzīmējuši atbilžu variantu „Pārcelšos uz citu pilsētu vai valsti”. 4% aptaujāto iedzīvotāju 2017. gadā sagaida jaunu uzņēmumu ienākšanu tirgū, savukārt 3% šajā gadā plāno beidzot izmantot atvaļinājumu.
 
„Aptaujas rezultāti norāda uz tendenci, ka daudzi iedzīvotāji ir nobrieduši pārmaiņām un gatavi mesties jaunos izaicinājumos, kas ir vērtējams pozitīvi,” aptaujas rezultātus komentē cvmarket.lv personāla atlases vadītājs Kristaps Kolosovs. „Protams, no darba devēju viedokļa, tas daudziem var nozīmēt esošo darbinieku zaudējumu, taču, ir daudz arī tādu, kuri labprāt vēlētos sevi profesionāli pilnveidot un iegūt jaunas zināšanas. Tieši šis aspekts var kalpot kā padoms darba devējiem piedāvāt darbiniekiem vairāk apmaksātu kursu vai semināru, kā rezultātā ieguvēji būs abas puses. Jāatgādina arī, ka 2017.gadā izmaiņas sagaida visus darba tirgū iesaistītos. No šī gada ir ieviests minimālais sociālo iemaksu līmenis, minimālā alga valstī palielināta par 10 eiro, savukārt mikrouzņēmumiem, atkarībā no apgrozījuma, piemērota MUN 12% vai 15% apmērā.” 
 
Arī globālā mērogā 22% aptaujāto 2017. gadā ir plānojuši mainīt darbu. Kā liecina interneta portāla „CareerBuilder.com” veiktā aptauja, neskaitot jaunas darba iespējas, starp svarīgākajām vēlmēm 49% norādījuši algas pielikumu vai izdevumu samazināšanos. 38% respondentu vēlas, lai turpmāk būtu mazāk pakļauti stresam, savukārt 30% kā starp nozīmīgākajām vēlmēm atzīmējuši paaugstinājumu un jaunus izaicinājumus esošajā darbavietā. 28% respondentu 2017. gadā vēlētos darba laikā ēst veselīgāk. 26% aptaujāto šogad plāno papildināt savas profesionālās zināšanas. Aptaujā kā nozīmīgākos plānus un ieceres šajā gadā aptaujātie norādījuši arī vēlmi pēc pusslodzes darba piektdienās, fitnesa centra savā darbavietā, kā arī iespējas valkāt ērtu apģērbu un džinsa bikses darba laikā. Tāpat strādājošie ar cerībām skatās uz iespēju šogad saņemt bezmaksas pusdienas vai iegūt personīgo darba kabinetu.
 
Cvmarket.lv aptaujā  „Kādas pārmaiņas Jūs sagaidāt 2017. gadā?” kopumā piedalījās 657 respondenti.

 

visas_vakances