2023-04-13 14:47:21

2013. gada iekārojamākie Latvijas darba devēji

2016.06.16

CVMarket-HR-brand-2013

2014.gada 21. janvārī notika speciālistu darba portāla “www.cvmarket.lv” rīkotā konference “Iekārojamākais Latvijas darba devējs 2013”, un tās ietvaros tika apbalvoti pērnā gada TOP10 Latvijas iekārojamākie un mīlētākie darba devēji.

Arī šogad, gluži kā iepriekšējos gados, pirmo vietu ieņēma VAS “Latvenergo”, kas ieguva 87 pozitīvas atsauksmes. Kā lielākās zīmola vērtības minētas tā stabilitāte, darbinieku zemā mainība un uzņēmuma veiktās sociālās aktivitātes saviem darbiniekiem – pensiju uzkrājumu veidošana un mazāku tarifa plānu atbalsta sniegšana daudzbērnu ģimenēm.

Savukārt SIA “Lattelecom”, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir kāpusi par vienu vietu augstāk un tagad ieņem otro vietu. Interesanti, ka 15% pozitīvo atsauksmju saņemtas no tās bijušajiem darbiniekiem. Kā galvenās pozitīvās iezīmes uzņēmuma darbībā minētas izaugsmes iespējas, stabilitāte un ambīcijas, kā arī motivējoša darba vide. Aptaujas dalībnieki ļoti atzinīgi novērtēja vadītājus, kuri apveltīti ar augstu profesionalitāti, koncentrēšanās uz mērķu sasniegšanu, motivējošu algu sistēmu, kā arī obligātu individuālo izaugsmi – tādā veidā SIA “Lattelecom” palīdz saviem darbiniekiem augt kopā ar uzņēmumu, viņu attīstībai nenospraužot nekādas robežas.

CVMarket-HR-brand-2013

Trešo vietu ieņēma SIA “Latvijas Mobilais Telefons” (pagājušajā gadā atradās otrajā vietā). Uzņēmumam ir stabilas līdera pozīcijas mobilo telekomunikāciju tirgū, tā zīmola tēls ir atpazīstams gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām. Tāpat augstu tiek vērtēta uzņēmuma politika strikti ievērot likumdošanas prasības.

Pirmo reizi uzņēmumu TOP10 iekļuva VAS “Latvijas dzelzceļs”, turklāt uzreiz 4. vietā! Sakārtota darba vide, izstrādāts atpūtas grafiks, veselības apdrošināšana bijuši nozīmīgi priekšnosacījumi tā iekļūšanai TOP10. Kāds no “www.cvmarket.lv” veiktās aptaujas dalībniekiem izteicās, ka uzņēmumam piemīt vērtības, kas ir svarīgas arī viņam pašam – kompetence, atbildība, iniciatīva un sadarbības spējas.

Iekārojamāko Latvijas darba devēju 2013 TOP10

AS "Latvenergo"
SIA "Lattelecom"
SIA "Latvijas Mobilais Telefons"
VAS "Latvijas Dzelzceļš"
AS "Swedbank"
AS "Air Baltic Corporation"
AS „Laima”
SIA "Draugiem"
AS "Latvijas Gāze"
AS "Latvijas valsts meži"

Iepriekšējo gadu TOP 10 >>> 2011 2012

Respondentu visbiežāk minētie argumenti bija tādi, ka šiem uzņēmumiem piemīt lojalitāte, kvalitatīvas sadarbības kultūra un ir svarīgs zīmola prestižs. Tāpat aptaujas dalībniekiem ir svarīgs atalgojums un nodrošinātā finansiālā drošība, kā arī sniegtās sociālās garantijas, kas darbiniekiem rada drošības sajūtu.

CVMarket-HR-brand-2013

Tāpat šogad aptaujā bija iespēja atzīmēt to, vai tās dalībnieks ir strādājis konkrētajā uzņēmumā. Rezultāti liecināja, ka cilvēki, kuri šobrīd vairs nestrādā tajā darba vietā, kuru atzīmējuši anketā, arī izsakās atzinīgi par savu bijušo uzņēmumu. Bieži savas domas tika izteiktas, aptaujātajiem balstoties uz savu draugu un paziņu pozitīvo pieredzi. Šāda iespēja palīdz aptaujas rezultātus vērtēt no cita, daudz plašāka rakursa.

Speciālistu darba portāls www.cvmarket.lv no 2013.gada 4. līdz 30. novembrim aptaujāja lietotājus, izmantojot interneta iespējas. Anketu varēja aizpildīt www.cvmarket.lv, www.delfi.lv, www.db.lv portālos. Tāpat tika iesaistīti arī sociālo tīklu Facebook un Twitter lietotāji. Kopā tika saņemtas 544 anketas, kurās minēti 1632 mīlētākie zīmoli, kā arī minēti argumenti, kāpēc izvēlēts konkrētais zīmols.

Informācija par aptaujas respondentiem:

respondenti-HR-brand-2013

 

Video ieskats pasākumā:

Aktuālie darba piedāvājumi CV Market portālā.